четвртак, 16. фебруар 2012.

Парастос за Србе убијене у аутобусу код Подујева

У Лапљем селу код Приштине данас ће бити служен парастос за 12 Срба који су прије 11 година погинули у аутобусу у селу Ливадице код Подујева, док је 43 повређено.

Преживали из аутобуса код Подујева

У експлозији мине, постављене испод моста на магистралном путу Ниш - Приштина, 16. фебруара 2001. године дигнут је у ваздух први од шест аутобуса којима су расељени Срби са Косова и Метохије ишли на задушнице у Грачаницу, у пратњи војника Кфора.

На лицу места погинуло је десет особа, а касније су још две преминуле од повреда. У аутобусу "Ниш-експреса" страдали су двогодишњи Данило Цокић и његови родитељи Небојша и Снежана, Мирјана Драговић, Сунчица Пејчић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић, Драган Вукотић, Живана Токић, Слободан Стојановић и Вељко Стакић.

Остаци аутобуса у којем је пре 11 година убијено 12 Срба



УН полиција тада је саопштила да се трагедија догодила када је експлодирало најмање 10 килограма ТНТ експлозива.

За овај злочин нико није одговарао, а јединог осумњиченог Фљорима Ејупија оптужбе је ослободио Врховни суд Косова након што је утврдио да је реч о неурачунљивој особи и због наводног недостатка доказа.

Уз Ејупија до сада нико није осумњичен ни за саучесништво или, како је тада саопштио УНМИК, наручивање свирепог злочина.

Нема коментара:

Постави коментар