субота, 2. новембар 2013.

Србијо... (домољубни председник Тома)

Србијо....

- Пре неки дан, наш дични председник државе, дочекујући, јако му драгог госта из усташке творевине, даде један интервју где помену и Борце Србије и упореди их са борцима некаквог домовинског рата у лијепој њиховој.


домољубни председник Тома
(Војна вежба Ресава 2013)




Елем, рече наш вајни председник, како је велика разлика између наших бораца и усташких, пардон домољубних. Они су се каже, борили срцем за своју државу, а Борци Србије запели дневнице, па дневнице. То рече а ни поцрвенео није.

- Питам, господине домољубни Председниче Србије, значи ли то да Борци Србије нису ишли срцем да бране своју државу? Значи ли то, да се ти стидиш оних које си слао у рат у Хрватску, Босну, Космет?

почасни поздрав за домољубног председника
(Војна вежба Ресава 2013)



- Питам господине домољубни председниче, рече ли ти твој колега из њихове лијепе, каква је и колика права он тамо дао тим својим домољубима? А ти? Шта си ти и колико права дао својим борцима?

Инвалиди нам умиру један за другим у беди, породице палих бораца немају ни за хлеб, борци нам се разбољевају од којекаквих болести, без права на, лечење, макар са умањеним трошковима. Користите Борце Србије само за политичке игре, играте се лажним обећањима, правите неравноправност међу нама.

домољубни председник енергично и војнички
(Војна вежба Ресава 2013)
_ Е, па вајни домољубни председниче Србије, не траже Борци Србије дневнице за учешће у рату, већ тражимо ЈЕДНАКОСТ ЗА СВЕ ! Ни по бабу ну по стричевима, ни по регионима ни по градовима, ни по партијама ни по коалицијама, већ ЈЕДНАКОСТ ЗА СВЕ.

и још једном за "крај"
наш домољубни председник Тома
(Војна вежба Ресава 2013)






- Када смо ишли у рат, нисмо гледали ко је од нас одакле, ко је у којој партији или коалициjи, ко има, а ко нема, ишли смо да бранимо светиње, да бранимо Србију.

Е, видиш, домољубни председниче Србије, то смо ми, то су ти Борци, којих се ти стидиш.

- Видевши какав си ти председник, могу само додати: ми се уствари тебе стидимо и твојих глупих изјава.

Написа Горан Јаковљевић
Приказ "бенефиција" у милионима евра за ветеране у земљама бивше СФРЈ.
(ако је и ово тачно)




1 коментар: