уторак, 25. март 2014.

Ратни ветерани изгубили спор око дневница

Суд у Стразбуру данас је пресудио у корист државе Србије у спору који су покренули Српски ратни ветерани због неисплаћених ратних дневница.

Тим поводом данас је у Скупштинској сали општине Оџаци одржана конференција за новинаре на којој су говорили Душан Ивовић, председник удружења Српских ратних ветерана у општини Оџаци и Снежана Модић, председница удружења Српских ратних ветерана у општини Бач.

Душан Ивовић је рекао: Спор смо изгубили али ћемо још водити битке. Нисмо задовољни како нас је заступао адвокат Срђан Алексић из Ниша. Сматрамо да је суду у Стразбуру доставио лоше поднеске и да је радио у корист државе а не у корист ветерана. Ивовић је подсетио да су у 7 општина на југу Србије и околини Куршумлије исплаћене ратне дневнице у виду социјалне помоћи у износу од 3.000 динара по дану проведеном на ратишту. Према речима Душана Ивовића, ветерани су већ отпочели протесте у Нишу и сигурно ће наставити да траже своја права која морају бити иста за све ветеране.

Снежана Модић је истакла да њени мотиви нису биле ратне дневнице него стицање права лечења инвалида и ветерана у војним здравственим установама као и остваривање права на пензије. Она је са пуно сете говорила о данима када је била у територијалној одбрани и када је њен осмогодишњи син рањен. Управо због тога Модићева жели да се избори за сва права ратних војних инвалида и ратних ветерана.

Како кажу Снежана Модић и Душан Ивовић, један од њихових задатака је реализација идеје за постављање спомен плоче са именима свих оних који су животе оставили на бранику домовине, без обзира на године и националност.

У плану је да се на Видовдан ове године у општини Бач и општини Оџаци поставе спомен плоче, на зеленим површинама које одобри локална власт, како би будуће генерације подсећале на хероје једног времена. На тај начин ће и породице погинулих добити моралну сатисфакцију - сложили су се Модићева и Ивовић.

Интернет радио Д65
"Дан Ветерана - Видовдан"

1 коментар:

  1. ПРАВА ИСТИНА-е, о ратним дневницама из рата 1999. на КиМ-у на САЈТУ:
    www.udur1991.99kv.com
    и на: You Tube
    укуцати
    UDUR 1991-1999 KRALJEVO

    ОдговориИзбриши