понедељак, 5. јун 2017.

Јунак са Кошара коначно на ВМА

Милошу Јовановићу (38), из Троштице под Голијом, после 17 година следује права лекарска нега. Са тешко болесном мајком Росом (62) и сестром Марином (35) живи у туђој кући.

НОВИ ПАЗАР - Тек 17 година по повратку са ратишта на Космету, где је преживео пакао Кошара и озбиљно се раболео, Милош Јовановић (38) из забитог села Троштица ће коначно добити прилику да га прегледају и лече најбољи лекари у Србији.

Како истиче његова сестра Марина, Милош ће ускоро бити упућен на Војномедицинску академију у Београду, а по потреби и у неку другу еминентну здравствену установу...

- Недавно су нас посетили представници Друге бригаде Копнене војске из Краљева и уверили се у Милошево лоше здеравствено стање, те ужасне услове у којима живимо - каже Марина.

После повратка са Косова и Метохије, Милош се тешко разболео, ноћима не спава, а и када се то догоди - буди се и дозива своје погинуле другове... Дуже од деценије и по има психичке проблеме, тешко дише, а и енормно се угојио, па је од своје стандардне тежине која је износила 80 килограма "догурао" до чак 160 килограма. Нажалост, никада није испитан у некој специјализованој болници, а зато што нема праву дијагнозу није адекватно лечен и никада није имао све потребне лекове.

Са мајком Росом (62) оболелом од карцинома и сестром Марином (35), која не ради, јунак са Кошара који је у лето 1999. кући дошао сав у ранама, чами далеко и од Новог Пазара, у селу Троштице подно Голије, у трошној кући мајчиног рођака - без воде и купатила, те најнеопходнијих услова за пристојан живот и лечење. Због болести, није у могућности да ради и заради...

- Годинама смо се борили да, иако без икаквих прихода, некако преживимо и колико-толико помогнемо Милошу. Било је и веома драматичних тренутака, али је потпуно изостала помоћ општине, војске и државе. Так после неколико текстова у "Новостима" и још неким новинама људи су почели да се интересују за Милоша и наше невоље... Хвала свима - истиче Роса Јовановић, наглашавајући да су добротвори из Србије и дијаспоре сакупили око 3.500 евра, а неки су обећали и граћевински материјал за нови дом.

Нажалост, ова убога породица нема свој плац, тренутно су у беспућу, па се надају да ће општинари и војска испунити обећање и насути трасу до Троштице.

Новости

"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар